Κατάργηση του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Κατάργηση του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 5220/20.10.2010

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αναμένεται να κλείσει τις πύλες του οριστικά, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει και να συγχωνεύσει Οργανισμούς του Δημοσίου. Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη που συνδέεται στενά με τον Κινηματογράφο, εξαιτίας και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, θα χάσει ένα σημαντικό μουσείο, μετά από τη συγκεκριμένη απόφαση της Κυβέρνησης. Η πόλη συνδέθηκε στενά με τον κινηματογράφο, ο οποίος αποτέλεσε την κύρια λαϊκή ψυχαγωγία των κατοίκων της για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η συμβολή του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης, είναι αξιοσημείωτη και πέραν κάθε αμφιβολίας. Το Μουσείο Κινηματογράφου έχει άρρηκτους δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα, τους οποίους η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με την απόφασή της να αποκόψει. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει τη λαθεμένη αυτή απόφαση και να ενισχύσει το Μουσείο, η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του οποίου είναι απαίτηση κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να αναιρέσει την απόφασή του για κατάργηση του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και να συμβάλλει στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του;

Απάντηση Υπουργείου